GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Fındıklı Burma Tatlısı

Malzemeler:

½ kg un
½ kg nişasta
300 gr çekilmiş fındık
250 gr tereyağ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta.

Hazırlanışı:

Un , yumurta ,yoğurt , süt , margarin iyice karıştırılarak yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur 15 dk dinlendirildikten sonra bezeler oluşturulur ve nişasta yardımıyla incecik açılır, açılan hamurun üzerine çekilmiş fındık serpilir, yuvarlatılarak burma şekli verilir ve tepsiye dizilir. Tepsiye dizili burmaların üzerine eritilmiş kızgın tereyağı dökülerek haşlanır. Üzeri pembeleşene kadar fırında pişirilir. Fırından çıkarılan burmalar soğuduktan sonra üzerine şerbet dökülür. En son üzeri fındıklanarak servis yapılır.