GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Fındıklı Sable Bisküvi

Malzemeler:

1 paket margarin

2  adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

Yarma fındık (1 su bardağı )

1 çay bardağı zeytinyağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Alabildiğince un.

Hazırlanışı:

Bir adet yumurtanın akı ile yarma fındık ayrılarak diğer malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur. Hamur ½ cm kalınlığında açılır, çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak parçalara ayrılır. Bu parçalar önce yumurta akına, sonra yarma fındığa bastırılıp tepsiye  dizilir. Tepsiye dizili bisküviler orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirilerek servis tabağın alınır.