Fındıklı Tel Kadayıf Dolması
Fındıklı Tel Kadayıf Dolması
Malzemeler:
½ kg kadayıf
4 çorba kaşığı tereyağ 1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı süt
250 gr çekilmiş un
1 paket krem şanti
Şurubu için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Hazırlanışı:
Kadayıflar bir bez üzerinde hafif su serpilerek nemlendirilir. Bir parça kadayıf alınır ve bir fincana koyulur, üzerine çekilmiş fındık içi eklenir ve tekrar kadayıf konularak bastırılır. Yağlanmış tepsiye ters çevrilerek aynı işlem kadayıflar bitinceye kadar devam eder. Hafif eritilmiş tereyağ üzerine dökülür. Orta hararetli fırında kadayıflar kızarıncaya kadar pişirilir. Hazırlanan krem şanti kadayıf dolmalarının üzerine güzel duracak şekilde dağıtılır ve birer tane fındık içi koyulur. Şerbeti çekince servis yapılır.