GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Fındıklı Tel Kadayıf Dolması

Malzemeler:

½ kg kadayıf

4 çorba kaşığı tereyağ 1 su bardağı fındık içi

1 su bardağı süt

250 gr çekilmiş un

1 paket krem şanti

Şurubu için:

5 su bardağı şeker

5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Kadayıflar bir bez üzerinde hafif su serpilerek nemlendirilir. Bir parça kadayıf alınır ve bir fincana koyulur, üzerine çekilmiş fındık içi eklenir ve tekrar kadayıf konularak bastırılır. Yağlanmış tepsiye ters çevrilerek aynı işlem kadayıflar bitinceye kadar devam eder. Hafif eritilmiş tereyağ üzerine dökülür. Orta hararetli fırında kadayıflar kızarıncaya kadar pişirilir. Hazırlanan krem şanti kadayıf dolmalarının üzerine güzel duracak şekilde dağıtılır ve birer tane fındık içi koyulur. Şerbeti çekince servis yapılır. 

Fındıklı Tel Kadayıf Dolması.jpg