GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Yarımca Börek

Malzemeler:

1/2 un

1 adet yumurta

1 çay kaşığı karbonat, tuz, su.

İç Malzemeleri:

1 su bardağı pirinç

2 adet soğan

1 demet maydanoz

Karabiber, kızartmak için fındık yağı.

Hazırlanışı:

Un düz bir zemin üzerinde elenir, ortası açılarak yumurta , tuz ve karbonat serpilir. Azar azar su su ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan bezeler yapılır, üstüne nemli bez örtülür. 15-20 dakika dinlendirilir. Diğer tarafta küp küp doğranmış soğanlar kavrulur. Kıyma ve haşlanmış pirinç ilave edilerek iç malzemesi hazırlanır. Dinlendirilen bezeler yuvarlak açılır, yarısına hazırlanan harç konularak diğer yarısı üzerine kapatılır. Kenarları kapatılarak kızgın yağda kızartılır.Sıcak servis yapılır. İsteğe göre harç pezik veya ıspanakla da yapılır. 

Yarımca Börek.JPG