GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Karalahana (Pancar) Böreği

Malzemeler:

1/2 bağ karalahana

3 adet yufka

2 adet havuç

250 gr kıyma

1 adet yumurta

1 adet soğan

½ su bardağı süt

½ su bardağı fındık yağı

½ çorba kaşığı salça

Çörekotu.

Hazırlanışı:

Lahana ayıklanır,haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve ince ince doğranır. Soğan kavrulur, kıyma ve havuç ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Tuz ve karabiber ilavesi ile 5-10 dk daha pişirilir. Hazırlanan karışım soğurken yufkalar 2 cm şeritler halinde kesilir. İçine harç konur. Nuska şeklinde sarılır. Üstüne yumurta sarısı ve çörekotu ilavesi edilir. Fırında 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.

Karalahana Böreği.jpg