GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Su Böreği

Malzemeler:

6 adet yumurta

6 çorba kaşığı yoğurt

Aldığı kadar un

1 tatlı kaşığı tuz

Fındık yağı.

İç Malzemeleri:

½ kg. beyaz peynir

1 demet maydanoz

300. gr tereyağı.

Hazırlanışı:

Yumurta,yoğurt, tuz ve aldığı kadar un ile katı kıvamlı bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamur 10-12 parçaya bölünür ve üzeri nemli bir bezle örtülerek biraz bekletilir. Bezeler yufka büyüklüğünde açılır ve açılan yufkalar tek tek içerisine 1-2 damla fındık yağı damlatılmış tuzlu kaynayan suyun içine atılır. Kısa bir süre haşlandıktan sonra tuzlu soğuk su bulunan başka bir kaba alınıp suyu süzüldükten sonra yağlanmış pişirme tepsisine koyulur. Aralarına eritilmiş tereyağ sürülür, her üç yufkadan sonra peynir maydanoz karışımı yayılır ve yufkalar bitene kadar bu işlem devam eder. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. 

Su Böreği.jpg