GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Karışık Mıhlama

Malzemeler:

1 tutam ebegümeci

1 tutam pezik

1 tutam galdirik çiçeği

1 tutam yeşil soğan

1 tutam maydanoz

3 adet soğan

1-2 diş sarımsak

3 adet yumurta

2 çorba kaşığı tereyağ

2 çorba kaşığı fındık yağı

Tuz.

Hazırlanışı:

Bütün sebzeler yıkandıktan sonra doğranır. Kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. Soğan ince ince doğranır ve yağlarla kavrulur. Haşlanmış sebzeler içine ilave edilir. Üzerine yumurta kırılır. 2-3 dk daha kısık ateşte pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. 

Karışık Mıhlama.jpg