GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Kefal Prasti (Sirkeli)

Malzemeler:

1 kg kefal balığı 
3 adet soğan,patates ve domates 
5 diş sarımsak 
1 çorba kaşığı tereyağı 
1/ 2 çay bardağı fındık yağı 
1 çay bardağı sirke 
1.5 su bardağı su 
1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz. İsteğe göre pul biber
4-5 dal maydanoz.

Hazırlanışı :

Kefal balığı fileto edilip parçalara bölünerek hazırlanır. Patatesler yuvarlak şekilde kesilir tepsiye dizilir, üzerine fileto balıklar konulur. Daha sonra kalan malzemeler balıkların üstüne yerleştirilir. Orta ateşte 15 dakika pişirip sirke eklenerek sıcak servis edilir. 

Kefal Prasti (Sirkeli).jpg