GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Hamsi Sebzelisi

Malzemeler :

1/2 kg hamsi
2 adet soğan 
3 adet sivri biber
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz 
1 adet limon 
3/4 kahve fincanı fındık yağı 
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça,tuz. 

Hazırlanışı :
  
Domates ve sivri biber yıkanır ve halka halka doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Maydanoz yıkanır, ayıklanır ve kıyılır. Bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. Hamsiler ayıklanır, kılçıkları çıkarılır. Karışım bir tepsiye yerleştirilir üstüne de hamsiler dizilir. Karışımdan bir kez daha konur ve pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Hamsi Sebzelisi.jpg