GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Sebzeli Yaprak Sarması


Malzemeler:
1/2 kilo üzüm yaprağı
1/2 bağ pazı 
1 baş ıspanak, yeşil nane, yeşil soğan, maydanoz 
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur 
1,5 su bardağı fındık yağı 
1 çay kaşığı tarçın, karabiber, tuz, yenibahar.

Hazırlanışı :
Yeşil sebzeler ayıklanıp, yıkanır,ince ince kıyılır. Diğer malzemeler karıştırılıp harmanlanır. 1/2 bardak yağ ayrılarak geriye kalan karışıma ilave edilir. Hazırlanan karışım önceden haşlanmış üzüm yaprağına sarılır ve tencereye yerleştirilir. Ayrılan yağ üzerine ilave edilir. Az miktarda su ilave edilerek pişirilir. Soğuk olarak servis edilir. 

Sebzeli Yaprak Sarması.jpg