T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Tel Kadayıf

Malzemeler:

  • ½ kg tel kadayıf
  • 4 çorba kaşığı tereyağ çekilmiş fındık

Şurubu için:

  • 5 bardak şeker
  • 5 bardak su

Hazırlanışı:

Kadayıflar tepsiye düzgün bir şekilde döşenir. Üzerine tereyağı parçaları dağıtarak fırına sürülür.Üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Ilık iken üzerine şerbet ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Üzerine çekilmiş fındık ilave edilir ve servis yapılır.

Şurubun hazırlanışı:

Su ve şeker karıştırılarak bal haline gelinceye kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır, ılık kullanılır.