T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Fırın Kurusu Fasulye

 
 Malzemeler:

  • 1/2 kg kurutulmuş fasulye
  • 1 adet soğan 
  • 1 çay bardağı bulgur 
  • 1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye 
  • 1 çorba kaşığı salça 
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  •  2 çorba kaşığı fındık  yağı 
  • Tuz,su.

  Hazırlanışı :
  
 Kurutulmuş fasulyeler yıkandıktan sonra bir süre haşlanır. Soğan yağ ile kavrulur salça ilavesinde sonra fasulyeler ve bulgur eklenir. Üstüne örtecek şekilde  sıcak su ilavesi ile 15-20  dk. pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Fasulye köylerde mevsiminde toplanıp köy fırınlarında  kurutulur, kışın tüketilir. Yemeği yapıldığı gibi bol soğanla kavurması da yapılır. Kavurmadan önce haşlamak gereklidir.