GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Fırın Kurusu Fasulye

Malzemeler:
1/2 kg kurutulmuş fasulye
1 adet soğan 
1 çay bardağı bulgur 
1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye 
1 çorba kaşığı salça 
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı fındık  yağı 
Tuz,su.

Hazırlanışı :
Kurutulmuş fasulyeler yıkandıktan sonra bir süre haşlanır. Soğan yağ ile kavrulur salça ilavesinde sonra fasulyeler ve bulgur eklenir. Üstüne örtecek şekilde  sıcak su ilavesi ile 15-20  dk. pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Fasulye köylerde mevsiminde toplanıp köy fırınlarında  kurutulur, kışın tüketilir. Yemeği yapıldığı gibi bol soğanla kavurması da yapılır. Kavurmadan önce haşlamak gereklidir.