GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Karalahana (Pancar) Çorbası

Malzemeler :
1 bağ karalahana ( pancar) 
2 adet soğan 
1 kase mısır yarması 
1 kase kuru fasulye 
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım fincan zeytinyağı 
1 su bardağı mısır unu

Hazırlanışı :
Lahanalar doğranıp, kaynamış suyun içine atılır. İçine haşlanmış yarma ve fasulyeler konulur. Biraz pişince çorba karıştırılarak mısır ununun tamamı elle yavaş yavaş ilave edilir. Topaklanmamasına dikkat edilir. Diğer yandan bir tavada yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur. Kaynayan çorbanın içine ilave edilir ve yeteri kadar tuz eklenir. Çorba pişince ateşten alınır.

Not : Çorbanın piştiği pancarın ezilip ezilmediği kontrol edilerek anlaşılır.

Karalahana Çorbası.jpg