T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Tel Kadayıf

Malzemeler: 1/2 kg. kadayıf- 4 yemek kaşığı tereyağı - çekilmiş fındık.

Şurubu için:
5 bardak şeker - 5 bardak su.

Hazırlanışı: Kadayıflar tepsiye düzgün bir şekilde döşenir. Üzerine tereyağı parçaları dağıtılarak fırına sürülür. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Tam soğumadan ılık haldeyken üzerine şerbeti ilave edilerek soğumaya bırakılır. Arzu edilirse üzerine çekilmiş fındık dökülerek servis yapılır.

Şurubun hazırlanışı:
Şekere su karıştırılarak bal haline gelinceye kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.