T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Fasulye Turşusu

 

Malzemeler:

  • 1 kg fasulye
  • 2 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı kalın tuz
  •  1 adet acıbiber
  • Yeteri kadar da su

Hazırlanışı :

Fasulyeler ayıklanıp, temizlenir ve yıkanır. Sonra bir taşım kaynatarak soğuk sudan geçirilip süzülür, soğumaya bırakılır. Hazırlanmış olan harca batırılan haşlanmış fasulyeler bir sıra fasulye harç olmak üzere kavanoz dolana kadar devam edilir, üzerine ağırlık konularak 1 gün bekletilir.  Sonra sulu harç üzerine ilave edilip ağzı sıkıca kapatılır. On beş gün sonra yemeye hazırdır. İsteğe göre içerisine hıyar da katılabilir.

Harç hazırlama: Sarımsaklar soyulup ezilir, ezilmiş sarımsak acı biber, kalın tuz ve su karıştırılır, böylece harç hazırlanmış olur.