T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Hamsili Mısır Ekmeği

 

 

Malzemeler:

  • 1 kg mısır unu
  • 500 gr hamsi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 5-6 sap yeşil nane ve tuz.

Hazırlanışı:

Önceden yoğrulmuş ve mayalanmış hamurun içine kılçığı çıkarılmış hamsi ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır. Sac ateşte iyice kızdırılır, sonra üzeri yağlanıp unlanır, un pembe bir renk alınca hazırlanmış olan hamur birkaç parça halinde saca konur ve elle üçgen biçimi verilir. Alt yüzü kızarınca çevrilir ve ikinci yüzüde pişince servis edilir.

Not:

Sac yerine tavada da kızartılabilir.