T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Katmer

 

Malzemeler:

  • 1 kg un
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 250 gr tereyağ

Hazırlanışı:

Un , tuz , su kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ve hamur 4 eşit parçaya bölünür. Hamur tahtasında hamur 3 mm kalığında açılır. Ayrı bir kapta tereyağ eritilerek , açılan hamurun üzerinde gezdirilir. Hamur el ile açıldığı kadar tekrar açılır. Üzerine ceviz serpilerek, sağlı ve sollu ortaya doğru katlanır. Daha sonra diğer uçlardan da katlanır. Dinlendirildikten  sonra  biraz daha inceltilerek sac üzerinde iki yüzü tereyağ ile yağlanarak kızarılır.