T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Merevcen (Diken Ucu) Mücveri

Malzemeler:

  • 1 kg merevcen
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz, karabiber, nane
  • Fındık yağı
  • 1 adet yumurta.

Hazırlanışı :

Merevcenler iyice yıkanır, haşlanarak süzülür. Soğuyunca doğranır.Pirinçler yıkanır ve haşlanır. Doğranmış soğan, pirinç ,yumurta, tuz ,nane ve karabiber merevcene ilave edilerek iyice harmanlanır. Kızarma tavasında yağ tavaya düzgünce yayılır. Döndürülerek her tarafın kızarması sağlanır. Kapakla çevirerek diğer tarafında kızarması sağlanır. Servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır.