T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Hamsi Böreği

  Malzemeler:

  • 1 kg hamsi
  • 3 su bardağı pirinç 
  • 1/2 su bardağı fındık yağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı mısır unu 
  • Karabiber,tuz,kuş üzümü.

  Hazırlanışı :

 
Ayıklanan hamsiler yıkanır, kılçıkları çıkarılır, tuzlanır. Pirinç yeterli yumuşaklığı erişinceye dek haşlanır ve süzülür. Haşlanmış pirince kıyılmış maydanoz,soğan, karabiber,tuz,yağ ilave edilir. Tepsi yağlanır,hamsiler una bulanarak tepsiye dizilir. Üzerine hazırlanan harç dökülür ve yayılır. Kalan hamsiler aynı şekilde harcın üzerine dizilir, fırında kızarıncaya dek pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.