T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GİRESUN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Mendek Çorbası


     Malzemeler:

  • 1 bağ mendek
  • 1  fincan pirinç 
  • 1 adet soğan
  • bardak et suyu 
  • 1 su bardağı kuru fasulye 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 fincan mısır unu 
  • biber , tuz , su.

Hazırlanışı:

Bir tencerede su ve et suyu katılarak kaynatılır, tıklanmış, yıkanmış, doğranmış mendek, kaynayan suyun içi-3 ilave edilir. Sonra içine haşlanmış fasulyeler konur. Biraz pirince çorba karıştırılarak, mısır unu elle yavaş yavaş ilave edilir.Unun topaklanmamasına dikkat edilir. Pirinci ilave edilir, pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur. Kaynayan çorbanın içine ilave edilir. Tuzu eklenir. Mendekler pişince ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.